Hvorfor er du egentlig så vild med at læse bøger? Hvorfor gider du bruge så mange timer på at sidde med en bog? Er det ikke kedeligt at læse så meget? 

Det er nogle af de spørgsmål, jeg somme tider bliver stillet, når jeg har en bog med mig eller fortæller om noget, jeg har læst. Men jeg må være ærlig og sige, at jeg ikke er blevet træt af at læse endnu. Jeg udvider da også min horisont, og jeg sidder bestemt ikke fast i den samme genre hele tiden. Det vil jeg prøve at forklare lidt om. 

Først og fremmest læser jeg bøger på mange forskellige måder. Jeg har stadig de fysiske bøger, hvor jeg oplever charmen ved at bladre mellem siderne og sætte et bogmærke. Det er primært, når jeg ligger hjemme i min seng, at det er aktuelt. Derudover læser jeg også rigtig mange e-bøger, som gør en masse ting lidt nemmere. E-bøgerne bruger jeg i mange sammenhænge, men når jeg er på farten, er det i hvert fald helt sikkert, at jeg vælger denne model. Det kan være, når jeg sidder i et tog eller er på vej på ferie, og her er det bare lidt nemmere at have hentet nogle bøger ned på min tablet, som jeg så kan vælge imellem. 

Jeg lytter faktisk også til lydbøger, men det er primært, når jeg ikke har mulighed for selv at læse. Det kan fx være, når jeg kører bil, og jeg er irriteret over, at jeg spilder tiden. Her er det bare smart, at jeg kan sætte en god lydbog på, og så kan jeg ellers lytte til en god fortællerstemme. Jeg er særligt vild med denne læseform, når det handler om selvbiografier, hvor fortælleren i bogen bliver lidt forenelig med fortællerstemmen, og det giver nogle rigtig personlige oplevelser at lytte til. 

Jeg kigger ofte efter mine bøger hos http://online-bogen.dk/. Hos Politikensbooks findes der altid et stort udvalg, som jeg nyder godt af. 

Jeg kan også godt lide at læse faglitteratur, fordi det giver mig en følelse af, at jeg ofte bliver klogere, når jeg læser. Det var fx tilfældet, da jeg læste bogen “Stå fast” af Svend Brinkman. Det er en bog, som handler om, at vi, ifølge forfatteren, ikke altid behøver udvikle os så hurtigt, og vi skal lære at være tilfredse, der hvor vi er. Det var en bog, jeg lærte rigtig meget af at læse, og jeg vil gerne anbefale den til andre – om man er enig i synspunktet eller ej.