Der findes utallige forskellige teblandinger, og selvom du er en aktiv og ivrig tedrikker, har du sikkert ikke smagt halvdelen af alle de forskellige varianter. En, du dog ikke må glemme, er rooibos teen. Netop denne te er kendt for dens sunde egenskaber og udsøgte smag, og så er den desuden ekstra populær blandt folk med søvnproblmer og gravide. Herunder kan du læse, hvorfor du altid bør have rooibos te i skabet derhjemme. 

Rooibos planten blevet egentlig opdaget tilbage i slutningen af det 18. århundrede, hvor den i første omgang fik et helt andet navn, end den har i dag. Selvom planten har være kendt længe, var det dog først i 1930’erne har rooibos teen virkelig kom i produktion. Faktisk er denne plante noget eksklusiv, da den kun gror et eneste sted i verden – nemlig på sandede sletter et par hundrede kilometer nord for Cape Town i Afrika. Her er der nemlig det helt rette klima til, at netop Rooibos-planten har de allerbedste forudsætninger for at gro. 

 

 

Det er kendt, at den røde rooibos ikke bare er en fryd for øjet eller munden, men at den også har helsegivende og meget sunde egenskaber for dem, der drikker netop denne te med jævne mellemrum. Teen er nemlig meget rig på både vitamin C, jern, calcium og ikke mindst en meget stor mængde antioxidanter. Alle disse har en god og positiv effekt på den enkeltes velvære. En anden positiv ting ved Rooibos te er, at den er koffeinfri. Undgår du koffein om aftenen, fordi du er bange for, du ikke kan falde i søvn, kan du uden problemer drikke Rooibos te, for den vil uden indhold af koffein ikke have en negativ effekt på din krop. Endvidere er denne te også helt uundværlig for gravide, men teglade kvinder, der gerne skal begrænse deres indtag af koffein, mens de venter.