Da jeg for et par år siden fraflyttede det hus, som i de sidste tredive år havde dannet rammen om mit liv med børn og ægtefælle, var jeg desværre nødt til at sige farvel til mange møbler og andet indbo. Her under min store væg til væg og gulv til loft bogreol, som indeholdt alt fra digre værker til paper backs, samlet op på rejser, i lufthavne, og rundt omkring i antikvariater, når jeg manglede læsestof. Bøger og læsning har altid udgjort en stor del af mit liv, lige fra jeg var ganske lille, og min samling nærmede sig størrelsen på et mindre bibliotek. Men som alderen begyndte at trykke, og som tabet af min ægtefælle gjorde byrden med rengøring af mange hyldemeter bøger uoverskuelig, måtte jeg se i øjnene, at de mange romaner, biografier og faglitterære værker ville få et nyt og bedre liv under andre tage.

Min læselyst blev vakt til live igen med en Kindle

Selvfølgelig gjorde det ondt at sige farvel til årevis af indsamlet litteratur – og oven i sorgen over tabet af min ægtefælle og livsledsager, blev det nærmest uoverstigeligt. Jeg havde meget vanskeligt ved at se, hvordan jeg skulle komme op på hesten igen, indtil min søn en dag præsenterede mig for en håndholdt tablet, specielt til brug ved læsning – en såkaldt Kindle. Med mit https://politikenbooks.dk/ abonnement kan jeg hente alle de bøger, jeg kunne ønske mig, og læse dem på min Kindle.

En Kindle er særligt indrettet til at levere et behageligt læselys, og så er den let at have med i bussen eller S-toget. Dette er en stor fordel, når man ikke længere har ungdommens – eller blot den midaldrendes – styrke og kræfter. Efter lidt tilvænning er en Kindle lige så interessant at dykke ned i som en papirbog – og spændingen ved at læse forsvinder ikke, blot fordi mediet ændrer sig!