Julen er hjerternes tid, men det er desværre ikke alle, der mærker lige meget til hjertets varme. Der kan være mange årsager til dette – blandt andet manglende midler, ressourcer eller økonomi. Derfor er julen den oplagte tid til at give en hjælpende hånd til personer eller projekter. Læs mere om, hvor du kan give din hjælp denne jul.

 

Klimaet har brug for din hjælp som aldrig før

Jordkloden er under et massivt pres, og derfor er klimastøttende projekter et oplagt sted at hjælpe til. Det kan du gøre på forskellige måder – være ekstra opmærksom på genbrug af gavepapir, affaldssortering, undgå madspild og spare på julelyset.

En anden måde, hvorpå du kan hjælpe klimaet, er ved at give en donation til et velgørende formål. Din donation kan være stor som lille, alt efter hvor meget plads du har i din økonomi. Et fantastisk område at have fokus på i forbindelse med klimaet er regnskoven. Hjælp med at redde rede verdens skove og regnskov her.

 

 

Hjælp udsatte og ensomme i juletiden

Er man udsat eller ensom, kan juletiden være ekstra svær. Julen fokuserer nemlig på nærvær, hygge og familie, men har man ikke adgang til dette, kan man føle sig endnu mere alene. Bliv frivillig i december måned, hvor du kan gøre plads ved spisebordet juleaften, hjælpe med at lave mad eller give gavedonationer til børn.

Det er især givende at invitere udsatte eller ensomme med til spisebordet juleaften. Her giver man andre mennesker en hyggelig og julet aften, som de sent vil glemme, hvilket er særdeles givende. Men man lærer ligeledes nye mennesker at kende og får et indblik i deres liv, levemåde og problemer i hverdagen. Dette er mindst lige så givende som at hjælpe andre.

 

Søg information i dit lokalområde, og find ud af, hvor du kan melde dig som frivillig.